Omgeving en Dalfsen

In het Vechtdal Overijssel liggen de plaatsen Dalfsen, Ommen, Hardenberg, Gramsbergen, Slagharen, Balkbrug, Dedemsvaart en Staphorst.

Het Vechtdal Overijssel kenmerkt zich door ruimte en rust, een prachtig natuurgebied met vele mogelijkheden voor fietser en wandelaar.
Vele fiets- en wandelroutes doorkruisen dit unieke gebied. Hier kunt u ervaren wat echte stilte is en genieten van prachtige vergezichten langs de Vecht.

Deze rijkdom aan natuur, cultuurhistorie en de recreatieve mogelijkheden op korte afstand, maken het Vechtdal een ideaal gebied voor een lange vakantie. Mede door de vele mogelijkheden om te vissen, te varen, te wandelen en te fietsen.

Dalfsen is een dorp aan de Overijsselse Vecht, met een rijke historie. De oorsprong ervan ligt in een ver verleden. De naam Dalfsen komen we officieel voor het eerst tegen in het jaar 1231.

Dalfsen heeft ongeveer 26.000 inwoners. Het dorpscentrum doet zeer gezellig aan: het groen, de vele bankjes, de sfeervolle verlichting en de nieuwe bestrating geven de kleine straatje een leuk aanzien. Rond de Ned. Herv. Kerk kunt u een aantal mooie monumentale en gerestaureerde pandjes bekijken en achter het dorpscentrum bevindt zich nog een oude gerestaureerde molen, deze is nog in werking en te bezichtigen.

De omgeving van Dalfsen wordt gekenmerkt door een prachtige natuur; u kunt heerlijk fietsen en wandelen door de bossen, heidevelden en langs oude rivierarmen.

Dalfsen is rijk aan kastelen en havezaten, zoals Kasteel Rechteren, Huis den Berg en Huize de Mataram.

Ruim 2000 ha. aan landgoederen is opengesteld als wandelgebied.

 

Een paar voor u nuttige linken:


www.de-lemelerberg.nl

www.hofvandalfsen.nl

www.hiawatha-actief.nl

www.leefstijl-trainingscentrum.nl